kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Limburg : : Page 2
Links:
‘Beleef de natuur bij de Stad’ is het thema. Onze gasten kunnen heerlijk wandelen, fietsen en genieten van bijzondere natuur en cultuur, want sedert eeuwen gaan op landgoed TerWorm cultuur en natuur hand in hand. Met als schitterend middelpunt het kasteel en de fraaie tuinen.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Het poorthuis ligt aan de ingang van het landgoed van Kasteel Vaeshartelt. Dit prachtig 7 ha groot Engels park, met vijverpartijen en eeuwenoude bomen grenst aan het Sterrenbos met verrassende vegetatie en rustige plekjes.
Geplaatst op 3-Jun-2010

In 1986 verwierf de familie Van Hout het inmiddels leegstaande gebouw. In nog geen 20 jaar werd het Jachtslot -nu als exclusief hotel-restaurant- zó verantwoord in zijn oude luister teruggebracht dat het tot Rijksmonument is verklaard en voorkomt op de lijst van de honderd best bewaarde interieurs van Nederland tussen 1600 en 1940.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Landgoed Kasteel Daelenbroeck is gelegen aan de rand van het dorpje Herkenbosch in de gemeente Roerdalen te Midden-Limburg. Het landgoed is onder te verdelen in drie gebouwen: in de Kasteelhoeve zijn de hotelkamers gelegen, de Voorburcht herbergt het restaurant, terrassen en meerdere zalen. De Hoofdburcht is uitermate geschikt voor bedrijfsbijeenkomsten en overige feesten.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Landgoed Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch (gemeente Roerdalen), gelegen enkele kilometers ten zuiden van Roermond, dateert uit het begin van de 14e eeuw. De geschiedenis van Daelenbroeck gaat terug tot het jaar 1311. De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt met als resultaat de restauratie van de kelders, zijnde de eerste verdieping van het oorspronkelijke kasteel.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Aan de grens met Aken, Duitsland en binnen 30 minuten van Maastricht ligt Dolce Kasteel Vaalsbroek in het prachtige Limburgse heuvellandschap. Het unieke van dit 4-sterren hotel met 130 hotelkamers is het uit de 15e eeuw daterende Kasteel Vaalsbroek.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Home | Uw site toevoegen | Info