kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Noord - Brabant : Page 2
Links:
Tongelaar is een eeuwenoud landgoed. Op de plaats van het kasteel lag al in de 9e eeuw, op een natuurlijke verhoging temidden van uitgestrekte moerassen en rivierbegeleidende bossen, een vluchtburcht of 'motte'. In zijn huidige vorm dateert het kasteel van de 15e eeuw. De westvleugel rondom het binnenplein is van eind 18e eeuw en gebouwd in de stijl van een Limburgse boerderij.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Het kasteel te Wouw wordt voor het eerst vernoemd in 1379. In dit jaar staat er in de leenregisters van Brabant een vermelding van "het huis te Woude". Het vermelde huis is een kasteel van het type ronde waterburcht en was grotendeels opgetrokken uit het steenformaat kloostermop. Beide geven de indicatie dat het kasteel zijn oorsprong in ieder geval eerder gezocht moet worden.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Landgoed de Barendonk is een historisch particulier landgoed in Beers (ten zuiden van Nijmegen) in een landschappelijk bijzonder gebied.Het landgoed wordt door de eigenaren Liesbeth en Jan Hermanussen-Thijssen met veel liefde en energie in stand gehouden. De sfeer is ontspannen en gezellig. Je bent bij ons echt buiten, midden in de natuur. Onze accommodaties zijn geschikt voor families, bedrijven en zorginstellingen die het gastvrije Brabantse landleven willen beleven.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Landgoed de Hoevens biedt alle ruimte voor recreatief en zakelijk gebruik. We verwelkomen u op een duurzaam beheerd stukje Brabants landschap. Tussen de akkers, graslanden, heide, lanen, houtwallen en poelen vindt u de rust die u zoekt – en alle ruimte voor natuurgerichte activiteiten, workshops en excursies.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Op Landgoed Kasteel Geldrop bevinden zich 2 unieke locaties die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten. Tussen de eeuwenoude bomen staat het karakteristieke Kasteel Geldrop. Met 7 prachtige, sfeervol ingerichte kamers is het kasteel geschikt voor bijeenkomsten tot 200 gasten.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Het gastvrije Landgoed Schaluinen is gelegen midden in de bossen 2 km. van Baarle richting Turnhout. Met zijn ruime opzet en legio aan recreatieve en actieve mogelijkheden maakt het de ideale toplocatie voor gezellige familiefeesten, verenigingsfeesten, personeelsbijeenkomsten, teambuilding, vrijgezellenfeesten, bruiloften, vergaderingen en productpresentaties.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Wallsteijn ademt nog steeds de sfeer van een 19e eeuws landgoed. De bezoeker vindt er dan ook een intieme en rustieke ambiance vol rust en privacy. De unieke stilte van de omliggende landerijen met zijn overweldigende eiken- en beukenlanen zorgt voor een bijzonder inspirerende omgeving. Voor een tussentijdse 'break' zijn er volop mogelijkheden voor prachtige natuurwandelingen.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Home | Uw site toevoegen | Info